lauantai 2. lokakuuta 2010

Kanaa ja kasviksia Panangcurryssa

Täällä taas! Hiljaiselo parina päivänä johtuu pitkälti jälleen päälle painavasta flunssasta (josta en tosiaan tunnu millään ilveellä pääsevän eroon) ja töistä. Eilen viluisena herättyäni perjantaipäivään himoitsin erityisesti thai-ruokaa, mikä tosin ei ole kovin yllättävää sillä aasialainen keittiö on jo vuosia pikkuhiljaa valloittanut sydäntäni ja vatsani tilaa :D. Thaikeittiö on tämänhetkinen ehdoton suosikkini!

Näinollen läksin aasialaiseen erikoiselintarvikeliikkeeseen noutamaan tarvikkeita ja eikun sitten kokkaamaan! Harmi, etten kuvannut vaiheita alusta saakka, vaan tajusin vasta loppuvaiheilla ruuan olevan niin herkullista, että halusin jakaa tämän helpon ja edullisen ohjeen tännekin.




Tarvitset:

Kookosmaitoa 250 ml
Panangcurrytahnaa n. 1-2 rkl (vaikuttaa pitkälti tulisuusasteeseenkin)
Broilerin fileesuikaleita
Wokkivihanneksia
Jasmiiniriisiä tarjoiluun


Aloita lisäämällä teflon-pannulle kookosmaito ja currytahna. Anna kuumentua, kunnes pintaan nousee öljyä. Lisää joukkoon kanat ja paista kastikkeessa kunnes ne ovat kypsiä (tämä vie muutamia minuutteja). Lisää sen jälkeen mukaan kasvikset ja pari lasillista vettä. Anna kastikkeen keittyä vielä hetki. Tarjoile lopuksi jasmiiniriisin kanssa.




Nam, onneksi ruokaa tuli aika reilusti, joten pistelen vielä tälläkin hetkellä seuraavana päivänä samaista herkkua poskeeni uuden riisin kera. Panangcurry on kyllä herkullista, samaan aikaan mausteista ja tulista, muttei mitään liikaa eikä se peitä itse ruoan makua.

Lähden kohtapuoliin ajelemaan erään tuttavani kanssa Oulun suuntaan lapsuudenkotiini kyläilemään, joten katsotaan palailenko illemmalla vielä blogin puoleen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...