tiistai 14. syyskuuta 2010

Asunnon pienet piristykset

Innostuin napsimaan pari kuvaa asuntoni muutamista yksityiskohdista uusien hankintojeni, joista kerroin sunnuntaina, innoittamana. Opiskelijan sisustusbudjetti on useimmiten huomattavasti suppeampi kuin tavallisessa päivätyössä käyvällä ja yleelliset design-tuotteet ainakin omalla kohdallani ovat tällä hetkellä vain haaveita. Sisustus ei kuitenkaan ole vain rahasta kiinni ja omaa vuokra-asuntoa voi pienin yksityiskohdin piristää edullisemminkin opiskeluaikaisessa vuokra-asunnossa. Kekseliäisyydestä on hyötyä ja suurta apua, eikä kaikkea ole välttämättä pakko ostaa tai saada valmiissa paketissa.

En todellakaan tunne sisustuksen ammattisääntöjä, enkä seuraa tai yritä kopioida sisustuksen kuumimpia trendejä, vaan keskityn luomaan omaa silmääni miellyttävän kokonaisuuden, minkä koenkin itselleni tärkeimmäksi asiaksi. Omasta sisustuksestani sen verran, että vaikka olenkin minimalistisuuden ja designin suuri ihailija, ei pelkistetty tyyli tule todennäköisesti onnistumaan tällaiselta tavara- ja koriste-esinehamsterilta onnistumaan. Rakastan luonnonmukaisia värejä pienellä piristyksellä ja ruskean eri sävyt ovatkin vahvassa asemassa omassa asunnossani.


Erilaisilla kankailla ja materiaaleilla tunnelmaa saa luotua pulittamatta lompakkoaan tyhjäksi, ja niiden avulla sisustusta on myös esimerkiksi huonekaluihin verrattuna helpompi muunnella kun asunnon yleisilme alkaa kyllästyttää. Isomummolta peritty kahdenistuttava ja kirjava vuodesohva on saanut ylleen rauhallisen, beigen päällisen Ellokselta. Sohvatyynyjen yksiväriset päälliset ovat Annon, kuvioidut Vallilaa. Yhtenäiseen ja rauhalliseen värimaailmaan lisätty limenvihreä viltti on piristävä väriläikkä sohvalla.


Kiviset korurasiat ovat käsityötä Intiasta. Toisen olen ostanut itse, toinen on tuliainen maassa useammin vierailleilta isovanhemmilta. Rasioista taaempi toimittaa samalla kirjapainon virkaa seinähyllyllä.


Rakastan kynttilöitä! Tällaisia kuppeja minulla on itse asiassa kaksi, toinen koristamassa "olohuoneen" pöytää ja toinen tv-tason kulmalla traakkipuun valkoisen ruukun seurana. Kupit löytyivät kirpputorilta 50 sentin hintaan ja koristekivet Anttilasta. Lisäksi olen toteuttanut samaa DIY-ideaa kylpyhuoneessani, jossa valkoinen astia sai seurakseen kauniin kotilo- ja simpukankuorilajitelman.


Koristekivet ovat selvästi myös yksi heikkouteni. Suuri pöytäkoriste on lahja äidiltäni ja kuvassa näkyvän mehikasvin seuraksi siihen on istutettu myös muratti ja pieni kumiviikuna. Samalla sain kivasti "piilotettua" pienen arkkupakkaseni, joka möllötti kovin tylsänä eräässä kulmassa.


"Olohuone"-tilan jälkeen pieni kurkkaus makuualkoviini. Vaalea Jackson-nukkamatto on hankittu sunnuntaina Kodin Ykkösestä, helmalakana H&M Homesta yrityksen nettikaupasta, sekä päiväpeitto ja viltti Ikeasta. Kellokuosisia jättityynyjä minulla on sängyllä kaikkiaan neljä ja niiden päälliset ovat itse asiassa äitini ompelemat.


Makuualkovista löytyy korkea valkoinen hylly, johon hankitut tummat korit ovat myöskin Kodin Ykkösestä viime sunnuntailta ja käyvät paremmin kuin hyvin vaatesäilytykseen, sillä kaappitilaa tästä asunnosta ei ainakaan liikaa löydy.


Vaatesäilytys on tosiaan ollut välillä pienoinen ongelma, mutta rekkikaappiin sain lisää tilaa kopioimalla tämän rekki-idean poikaystäväni vanhempien makuuhuoneesta. Alkovin puolikorkeaan seinään kiinnitetty rekki on todellisuudessa Bauhausin pyyhetanko. Samalla saan ripustettua esiin muutamat suosikkitunikani ja -vaatteeni. Itse ainakin tykkään kuitenkin pitää esillä joitain kauniita vaatteita, kenkiä, koruja tai muita asusteita. Rakkaus pukeutumiseen saa pienessä vähäkaappisessa asunnossa näkyä, ei kaikkea tarvitse piilottaa (lue = tunkea) kaappien kätköihin.

Kyseessähän ei nyt ole varsinainen asuntoesittely, vaan halusin nostaa muutaman yksityiskohdan ja itse toteutettuja elementtejä esiin. Kekseliäisyydellä ja itse tekemälläkin saa paljon aikaan! Suoraan sanoen muutaman jutun kuvaamatta jättäminen jäi nyt harmittamaan, mutta ehtiihän tuota myöhemminkin tarinoida lisää sisustuksestakin :)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...