sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Wanted for Autumn: Knits

kuvat: Nelly.com

Ja jälleen syyskaipauksia.

Viime kesän yliluonnollisten, joskin kerrassaan mahtavien ja mieluisten, helteiden jälkeen pitkähihaiset paidat ja kerrospukeutuminen houkuttaa kovasti. Syksyllä otolliset neuleet tai pitkähihaiset ovat pehmeitä ja lämpimiä olematta liian paksuja. Viileillä keleillä sekä talven tultua syksyn paidat saavat uutta ilmettä kerrospukeutumisesta ja kuvissa näkyviä kappaleita voisin itse kuvitella käyttäväni sydäntalven paukkupakkasillakin, vaikka kaikkia yhdessä tai lämpimiin kerroksiin yhdistettynä.

Liehuvat ja kepeät yläosat ovat olennainen osa omaa tyyliäni kapeisiin tai simppeleihin alaosiin yhdistettynä. Ne menevät niin legginsien kanssa yhdistettynä tunikan, kuin vaikkapa farkkujen kanssa paidan roolissa. Lisäksi löysiä yläosia on helppo muunnella erilaisilla vöillä, koruilla tai solmimalla.

Norjalaistyylisiä villapaitoja on nähty ensi talvea ajatellen muun muassa Dolce & Gabbanan mallistossa. Perinteikkäitä kuvioita onkin näkynyt paljon jo alkusyksystä useiden eri ketjuliikkeiden tai merkkien tarjonnassa ja itseäni ne viehättävät kovasti tuodessaan lämpimiä muistoja ja mielikuvia lapsuusaikojen villapaidoista.

Ohuet, yksinkertaiset pitkähihaiset paidat puolestaan ovat osa niistä vaatekaapin niin kutsutuista kulmakivistä, niin monikäyttöisiä ne ovat. Niillä on helppo tuoda asuihin mukavuutta ja esimerkiksi kuvan musta, aavistuksen läpikuultava paita kävisi kivasti niin muiden vaatteiden päälle kuin allekin puettuna. Olen aika laiska ja malttamaton hankkimaan perusvaatteita, mutta tuollainen on kyllä kotiutettava ja pian ennen kuin kelit ovat liian viileät paidan käyttämiseen sellaisenaan. Läpikuultavia materiaaleja on nähty muotitalojen syystalven 2010 catwalkeillakin paljon, joten inspiroiduin ja kuvan tyyppinen paita onkin omalla kohdallani muodostunut jo eräänlaiseksi päähänpinttymäksi. Täytyy kotiuttaa vastaava yksilö omaan kaappiinkin hyvissä ajoin ennenkuin ohkaista paitaa on liian kylmä käyttää sellaisenaan.

Jälleen vinkkejä ja bongauksia vastaavanlaisista hakusessa olevista vaatteista otetaan mielellään vastaan. Olisi myös kiva kuulla, löytyykö muilta samanlaisia tai kerrassaan vallan muita haaveneuleita tai -paitoja syksyä ajatellen!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...